Vitray Nerelerde Kullanılır ?

Vitray Nerelerde Kullanılır? 

Geçmiş dönemlerde en güzel mimari yapılarda kullanılan vitray, kiliseler ve camilerde sıklıkla kullanılmıştır. Eski köşklerde, kütüphanelerde, saraylarda kullanılan vitraylar, gösterişi ve estetiği temsil eden en güzel eserlerden biridir. Vitray, ortama uyumlu şekilde işlendiği zaman, mekâna sağladığı zenginlik elzemdir. Göz dolduran bir süsleme sanatı olan vitray, artık dini yapıların dışında aşağıda belirtildiği şekilde çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

  • Konutlarda; duvar süslemesi olarak, dekoratif eşyalarda sık sık kullanılır.
  • Otellerde; giriş kapısından itibaren otelin her alanında kullanılabilir. Lobide, banyolarda, odalarda, dekoratif süsleme amacıyla ve aydınlatmalarda da rahatlıkla tercih edilebilir.
  • Devlet kurumlarında, ortamın daha ferah ve görsel yapıya kavuşabilmesi için yetkili kişilerin odalarında, havalandırma alanlarında, odalar arası geçiş kısımlarında ve pencerelerinde kullanılabilir.
  • Eğlence mekânlarında, ortamın ışığına uygun olarak giriş kapılarında, tavanlarında ve süsleme amaçlı diğer kısımlarda da kullanılabilir.
  • Eğitim binalarında, hastanelerde ve fabrikalarda da aynı şekilde uygun alanlarda tercih edilebilir.

 

Vitray, birçok alanda odaları veya kısımları birbirinden ayırabilmek için panel gibi kullanılabilir.

Vitray, tavan süslemelerinde, kubbe süslemelerinde, kapı camlarında, pencelere süslemelerinde, lamba ve abajurlarda, hediyelik eşyalarda çok sık tercih edilir.

 

Geri Dön